Jeopardy

I våras gjorde jag ett Jeopardy till barnen som jag hade i den barngruppen. Jag hann aldrig prova det på dem, men idag fick jag chans att prova med min nya grupp. Jag var lite osäker på om de skulle klara det. Det blev en succé .

 

jeopardy

Här har jag utgått från saker som intresserad barnen jag hade när jag gjorde spelplanen och de böcker vi jobbat med.

Jag delade in barnen 4-5 barn i varje lag. Sen fick varje lag en mini-whiteboard att skriva svaren på. Dett bra verktyg för att få dem att träna skrift och samarbete.

Jag satte upp spelplanen på tavlan med post-it för att tydliggöra spelplanen. Själva frågorna hade jag på iPaden, men kan kan skriva frågorna på lapparna.

Ett lag fick börja med att välja kategori och sen hur många poäng.  Jag läste påståendet och barnen fick skriva ner svaren på whiteboardtavlan. Alla fick sedan svar och alla som hade rätt fick poäng. Kul att höra resonemangen och hur de kommer fram till svaren. Plus att de sedan förstod att de måste viska inom laget för att inte hjälpa de andra lagen.

Jag delar med mig av min plan. Tänk på att göra en lista med låtarna så den är klar. Jag värvade in QR. Koder för att få in lite IKT, men valde att inte visa filmsnutten.

Om ni använder planen, skriv gärna och berätta hur det gick och vad barnen tyckte 🙂

 

Facit:
DJUR
1: Björnen
2: Får
3: Krokodil
4: Spindel
5: Elefant

FORDON
1: Båt/skepp
2: Buss
3: Bil
4: Tåg
5: Cykel

MELLO
1: Robin Bengtsson
2: Det vet du
3: Hasse Andersson/ Mustach
4: Måns Zelmerlöw
5: David Lindgren

BÖCKER
1: Emil i Lönneberga
2: Pippi Långstrump
3: Godistrollet
4: Mix jobbar
5: Pi och powerbollarna – Ljudskurken

FILM
1: Bamse
2: Vaiana
3: Pow Patrol
4: Alfons Åberg
5: Trolls

Mönsterkrokodil

Det är så roligt att kika in på Instagram och få massor av inspiration. Jag kollar hashtaggar och där kan man hitta hur mycket roligt som helst. Det som jag är lite sämre på är att komma ihåg vem som publicerar bilderna.

På ett konto hittade jag ”Mösterkrokodilen” och den ville vi prova i vår grupp. Det var roligt och barnen gjorde många fina mönster på krokodilens rygg!